Rolo industrijska dvižna vrata

 

Opis

Rolo dvižna industrijska navojna vrata spadajo med  robustne vsestranske sisteme industrijskih vrat. Ta vrata se imenujejo rolo navojna, ker se odpirajo in zapirajo z navijanjem lamelnega plašča na osovino. Zaradi takšnega načina delovanja in tehnične zasnove jih lahko namestite  na notranji strani odprtine.
Z rolo navojnimi industrijskimi vrati lahko popolnoma izkoristite prostor pred in za garažno odprtino, saj se odpirajo navpično in se nato zvijejo v rolo. Ta način delovanja je idealen za reševanje težav, ki jih v notranjosti objekta lahko povzročajo visoka dvigala, mašine in ostala orodja.

Izolacija

Izolirana rolo navojna vrata imajo zadovoljivo sposobnost tesnenja. Visoka varnost dvojno oplaščenih izoliranih rolo navojnih vrat pomeni, da so ta vrata primerna za prostore, ki se ne uporabljajo samo za orodja temveč pomagajo pri ohranjanju nespremenljive notranje temperature.
Kvalitetna elastična tesnila tesnijo po celotnem obsegu vodil in na spodnjem delu lamele s čemer preprečujejo, da bi v notranjost prostora zašel prah, listje  ali dež. Po naročilu je na voljo dodatna oprema za dodatno izboljšanje izolacijskih lastnosti (dodatna nadometna tesnila, tesnilne ščetke, podtesnila...)

Zakaj izolacija?
Obstajata tri enostavna razloga za izbiro izoliranih rolo navojnih industrijskih vrat:
1. večja trdnost lamele zaradi izboljšane varnosti,
2. dobre toplotno izolacijske lastnosti,
3. za prekinitev toplotnega mosta, kar posledično preprečuje kondenziranje garažnih vrat na notranji strani.
Nobena izolirana industrijska vrata, ki jih dobavlja KIP KOP d.o.o. ne vsebujejo CFC, napolnjena so s polivretansko peno, konstrukcijska jeklena lamela pa ima dvojno oplaščenje.
Zgradba lamel  ponuja izredno trdnost in zmanjšuje škodo, ki nastane zaradi trkov in udarcev.

Materiali

Rolo navojna industrijska vrata so v večini izdelana iz jeklenih dvostenskih lamel debeline cca. 23 mm s končno obdelavo s prašnim barvanjem. Vodila so prav tako jeklena s končno obdelavo s prašnim barvanjem. Obstaja možnost, da se lamelni plašč dobavi v kombinaciji drugačnega barvnega odtenka, kot vodila.

Delovanje

Rolo navojna industrijska vrata so izključno dobavljiva z vgrajenim reduktorskim elektromotornim pogonom. Osnovna cena zajema krmiljenje vrat s stikali na kontrolni omari.
Za doplačilo imamo možnost vrata opremiti z daljinskim upravljalcem pri čemer je potrebno vratom dodati varnostne komponente, elektroniko s sprejemnikom in daljinski upravljalec. V vsakem primeru je delovanje zaradi odlične konstrukcije in elementov zasnove gladko in tiho. Rolo navojna industrijska vrata vam, ko so odprta, ponujajo celotno uporabno širino in višino.

Protivlomna varnost

Rolo navojna industrijska vrata imajo zahtevo, da mora biti objekt opremljen še min. z enim vhodom v notranjost prostora, kar omogoča odprtje vrat v sili, morebitni okvari ali izpadu el. toka.
Ko so vrata zaprta je vhod v prostor nemogoč . V želji oz. primeru nasilnega vdora je potrebno razdejanje vrat.

Svetlobne odprtine

V vrata lahko vgradimo svetlobne lamele, katere lahko dobavimo v barvi vrat, različnih drugih barvah ali na željo kupca izvedemo prašno barvanje svetlobnega panela.

Barvni odtenki
Kupec lahko izbira med tovarniško prašno barvanimi barvnimi odtenki, kateri so:

V OSNOVNI CENI:
- BELA RAL 9010 zunaj + znotraj / struktura izbočenega dela lamele je vedno gladka z dvemi ojačitvami -vdolbinami (LINIJSKI MOTIV)
- RJAVA RAL 8017 zunaj + znotraj / struktura izbočenega dela lamele je vedno gladka z dvemi ojačitvami -vdolbinami (LINIJSKI MOTIV)
- SREBRNA RAL 9006 zunaj + znotraj / struktura izbočenega dela lamele je vedno gladka z dvemi ojačitvami -vdolbinam (LINIJSKI MOTIV)
 
ZA DOPLAČILO:
- ANTRACIT RAL 7016 zunaj + znotraj / struktura izbočenega dela lamele je vedno gladka z dvemi ojačitvami -vdolbinam (LINIJSKI MOTIV)
- imitacija ZLATI HRAST zunaj + znotraj / struktura izbočenega dela lamele je vedno gladka z dvemi ojačitvami -vdolbinam (LINIJSKI MOTIV)

Po naročilu možna dobava tudi drugih barvnih odtenkov.

Garancija

Rolo navojna industrijska vrata iz naše proizvodnje imajo zaradi vrhunskih materialov dolgo življenjsko dobo. Ob upoštevanju predpisanega letnega servisa pa tudi dolgo garancijsko dobo, katera je:
- 2 leta na panele (na prerjavenje panelov, kar pomeni luknja skozi panel),
- 2 leti na elektroniko in ostale gibljive komponente!

  • 20201124_084740
  • DSC_4941
  • DSC_4943
  • IMG_2226_
  • ROLO_INDU
  • SIVA_INDU_ROLO
  • kipkopmodra
  • rolo_indu_modra