Rolo navojna vrata

Rolo dvižna navojna garažna vrata spadajo med najbolj  enostavne in vsestranske sisteme garažnih vrat. Ta vrata se imenujejo rolo navojna, ker se odpirajo in zapirajo z navijanjem lamelnega plašča na osovino skrito v boxu pod okrasnim pokrovom. Zaradi takšnega načina delovanja jih lahko namestite v skoraj vse oblike garažnih odprtin, npr.:  v notranjost, sredino ali na zunanjo stran vratne odprtine.
Z rolo navojnimi garažnimi vrati lahko popolnoma izkoristite prostor pred in za garažno odprtino, saj se odpirajo navpično in se nato zvijejo v box. Ta način delovanja je idealen za kratke dovozne poti, za garaže v bližini pohodnih poti in za reševanje težav, ki jih v notranjosti garaže lahko povzročajo visoki terenski avtomobili ali druga višja vozila.

Izolirana rolo navojna vrata imajo zadovoljivo sposobnost tesnenja. Visoka varnost dvojno oplaščenih izoliranih rolo navojnih vrat pomeni, da so ta vrata primerna za garaže, ki se ne uporabljajo samo za vozila in da pomagajo pri ohranjanju nespremenljive notranje temperature.
Kvalitetna elastična tesnila  tesnijo po celotnem obsegu aluminijastih vodil in na spodnjem delu lamele  s čemer preprečujejo, da bi v garažo zašel prah, listje, miši ali dež. Po naročilu je na voljo dodatna oprema za dodatno izboljšanje izolacijskih lastnosti (dodatna nadometna tesnila, tesnilne ščetke, podtesnila...)

Zakaj izolacija?
Obstajata tri enostavna razloga za izbiro izoliranih rolo navojnih garažnih vrat:
1. večja trdnost lamele zaradi izboljšane varnosti,
2. dobre toplotno izolacijske lastnosti,
3. za prekinitev toplotnega mosta, kar posledično preprečuje kondenziranje garažnih vrat na notranji strani.
Nobena izolirana  garažna vrata, ki jih dobavlja KIP KOP d.o.o. ne vsebujejo CFC, napolnjena so s polivretansko peno, konstrukcijska aluminijasta lamela pa ima dvojno oplaščenje.
Zgradba lamel, debeline 19  mm, ponuja izredno trdnost in zmanjšuje škodo, ki nastane zaradi trkov in udarcev.

Rolo navojna garažna vrata so izdelana iz aluminijastih dvostenskih  lamel debeline cca. 19 mm s končno obdelavo s prašnim barvanjem ali eloksiranjem. Vodila so prav tako aluminijasta s končno obdelavo s prašnim barvanjem ali eloksiranjem. Obstaja možnost, da se lamelni plašč dobavi v kombinaciji drugačnega barvnega odtenka, kot vodila in pokrivna maska.
Gladko obdelane aluminijaste lamele imajo preprost sodoben videz, ki dopolnjuje moderno arhitekturo.

Rolo navojna garažna vrata  izdelana pri nas  so izključno dobavljiva z vgrajenim elektromotornim pogonom. Osnovna cena zajema krmiljenje vrat z impulznim stikalom pri čemer vrata delujejo le, ko uporabnik pritiska kontaktor in s tem spremlja zapiranje /odpiranje vrat.
Za doplačilo imamo možnost vrata opremiti z daljinskim upravljalcem pri čemer je potrebno vratom dodati varnostne komponente, elektroniko s sprejemnikom in daljinski upravljalec. V vsakem primeru je delovanje zaradi odlične konstrukcije in elementov zasnove  gladko in tiho. Lamele vseh rolo navojnih vrat morajo imeti po zakonu zasnovo, ki preprečuje vkleščenje in s tem morebitne poškodbe. Rolo navojna garažna vrata vam, ko so odprta,  ponujajo celotno uporabno širino in višino.

Rolo navojna garažna vrata imajo zahtevo, da mora biti objekt  opremljen še  min. z enim vhodom v notranjost prostora, kar omogoča odprtje vrat v sili, morebitni okvari ali izpadu el. toka.
Ko so vrata zaprta je vhod v prostor nemogoč . V želji oz. primeru nasilnega vdora je potrebno razdejanje vrat.

Varnost je na prvem mestu, zato so vsaka rolo navojna  garažna vrata iz naše proizvodnje opremljena z :
- "finger security" zaščita proti ukleščenju prstov,
- krmilnim stikalom, katero omogoča upravljanje samo ob prisotnosti uporabnika,
- elektroniko in varnostnimi napravami za zaščito ob prepreki - samo v opciji doplačila
- z varnostnimi opozorili in navodili,
- deblokadna vrtljiva ročica, katera omogoča odprtje vrat ob izpadu el. toka. - samo v opciji doplačila

V vrata lahko vgradimo svetlobne lamele, katere lahko dobavimo v barvi vrat  , različnih  drugih barvah ali na željo kupca izvedemo prašno barvanje svetlobnega panela.

Kupec lahko izbira med tovarniško prašno barvanimi barvnimi odtenki, kateri so:

V OSNOVNI CENI:
- BELA RAL 9010 zunaj + znotraj / struktura izbočenega dela lamele je vedno gladka z dvemi ojačitvami -vdolbinami (LINIJSKI MOTIV)
- RJAVA RAL 8017 zunaj + znotraj / struktura izbočenega dela lamele je vedno gladka z dvemi ojačitvami -vdolbinami (LINIJSKI MOTIV)
- SREBRNA RAL 9006 zunaj + znotraj / struktura izbočenega dela lamele je vedno gladka z dvemi ojačitvami -vdolbinam (LINIJSKI MOTIV)
 
ZA DOPLAČILO:
- ANTRACIT RAL 7016 zunaj + znotraj / struktura izbočenega dela lamele je vedno gladka z dvemi ojačitvami -vdolbinam (LINIJSKI MOTIV)
- imitacija ZLATI HRAST zunaj + znotraj / struktura izbočenega dela lamele je vedno gladka z dvemi ojačitvami -vdolbinam (LINIJSKI MOTIV)

-imitacija TEMNI HRAST zunaj + znotraj / struktura izbočenega dela lamele je vedno gladka z dvemi ojačitvami -vdolbinam (LINIJSKI MOTIV)


Po naročilu možna dobava tudi drugih barvnih odtenkov.

Rolo navojna dvižna garažna vrata iz naše proizvodnje imajo zaradi vrhunskih materialov dolgo življenjsko dobo. Ob upoštevanju predpisanega letnega servisa pa tudi dolgo garancijsko dobo, katera je:
-  2 leti na vse komponente !

Območja, ki jih pokrivamo.

Naša storitev obsega široko območje, saj pokrivamo več različnih regij. Ne glede na to, ali se nahajate v mestu ali oddaljenem podeželskem območju, smo tukaj, da vam zagotovimo naše vrhunske storitve. Naša prisotnost sega v različne kraje in se nenehno širi, kar nam omogoča, da dosežemo stranke v večjih mestih, manjših naseljih in njihovi okolici.

Kontaktirajte nas še danes