Stranska sekcijska garažna vrata

Stranska sekcijska garažna vrata spadajo med najnovejše sisteme garažnih vrat. Ta vrata se imenujejo stranska sekcijska, ker se odpirajo in zapirajo s posameznimi sekcijskimi paneli/ploščami, ki se pomikajo po vodilnem mehanizmu vodoravno v levo ali desno stran. Zaradi takšnega načina delovanja so izredno primerna za montažo v garaže, kjer nimate prostora na stropu ali prekladi, da bi lahko montirali dvižni sistem.

S stranskimi sekcijskimi garažnimi vrati lahko popolnoma izkoristite prostor pred in za garažno odprtino, saj se odpirajo bočno levo ali desno in se nato zapeljejo zraven stene. Ta način delovanja je idealen za kratke dovozne poti, za garaže v bližini pohodnih poti in za reševanje težav, ki jih v notranjosti garaže lahko povzročajo visoki terenski avtomobili ali druga višja vozila.

Izolirana stranska sekcijska vrata zaznamuje zadovoljiva in ne odlična sposobnost tesnenja. Visoka varnost dvojno oplaščenih izoliranih stranskih sekcijskih vrat pomeni, da so ta vrata idealna za garaže, katera niso namenjena konstantnemu ogrevanju in vzdrževanju temperature v garaži.
Poleg tega izolirana stranska sekcijska vrata ponujajo širok izbor dimenzij ter  široko izbiro barv in končnih obdelav, pa tudi zelo modernih "dizajnerskih" vrat.

Zakaj izolacija?
Obstajata tri enostavna razloga za izbiro izoliranih stranskih sekcijskih garažnih vrat:
1. večja trdnost plošče zaradi izboljšane varnosti,
2. zadovoljive in ne odlične toplotno izolacijske lastnosti,
3. za prekinitev toplotnega mosta, kar posledično preprečuje kondenziranje garažnih vrat na notranji strani.

Nobena izolirana stranska sekcijska garažna vrata, ki jih dobavlja KIP KOP d.o.o. ne vsebujejo CFC, napolnjena so s polivretansko peno, konstrukcijska plošča iz galvaniziranega jekla pa ima dvojno oplaščenje.
Zgradba plošč, debeline 40 mm, ponuja izredno trdnost in zmanjšuje škodo, ki nastane zaradi trkov in udarcev.
Pravilno nameščena izolirana stranska sekcijska vrata ponujajo zadovoljivo tesnenje, kar pozimi  zmanjšuje stroške ogrevanja v sosednjih sobah, kot so shrambe in podobno, pri čemer celo leto   ohranjajo ustrezno nespremenljivo temperaturo v garaži, kar je idealno za hrambo dragocenih zbirateljskih vozil ali drugih vrednih predmetov, ki bi se v vlažnih pogojih lahko poškodovali. Po naročilu je na voljo dodatna oprema za dodatno izboljšanje izolacijskih lastnosti (dodatna nadometna tesnila, tesnilne ščetke, podtesnila...)

KIPLIFT  stranska sekcijska garažna vrata so izdelana iz panelnih plošč, katere so sestavljene iz  dvo slojnega galvaniziranega jekla s končno obdelavo s prašnim barvanjem. Dobavitelj plošč za izdelavo KIPLIFT stranskih sekcijskih garažnih vrat je priznano Švicarsko podjetje TECSEDO. Zgradba plošče jeklenih KIPLIFT stranskih sekcijskih garažnih vrat je običajno dvojno oplaščena z izolacijskim jedrom. Debelina vratnih plošč z dvojno oblogo je 40 mm.

Jeklene vratne plošče stranskih sekcijskih vrat so na zunanji strani prekrite z vzorcem naravnega lesa, ki jim daje praktičen in estetsko prijeten videz. Gladko obdelane jeklene plošče imajo preprost sodoben videz, ki dopolnjuje moderno arhitekturo. Ta stranska sekcijska vrata so znana kot "FLAT " vrata. Obstajajo še vrata prekrita z laminatno folijo v izgledu zlatega ali temnega hrasta, mahagonija ali oreha. Prav tako v naši ponudbi najdete vzorce s kasetnim motivom oz "KOCKAMI".
Osnovna cena večinoma zajema vratno krilo v woodgrain strukturi, izjemoma pri RAL 9007 barvi, kjer je v osnovo vključen gladek motiv z eno črto!
Na zahtevo stranke lahko dobavimo vrata v naslednjih motivih:
-LINIJSKI MOTIV woodgrain
-GLADEK MOTIV
-GLADEK MOTIV z eno črto
-KASETNI MOTIV
-MICROLINE MOTIV

Zasnova mehanike vseh stranskih sekcijskih garažnih vrat je precej drugačna od dvižnih ali nihajnih garažnih vrat. Vsa stranska sekcijska garažna vrata je mogoče upravljati ročno ali daljinsko, v vsakem primeru je delovanje zaradi odlične konstrukcije in elementov zasnove zelo gladko in tiho. Plošče vseh sekcijskih vrat morajo imeti po zakonu zasnovo, ki preprečuje vkleščenje in s tem morebitne poškodbe.
Sekcijska stranska garažna vrata vam, ko so odprta,  ponujajo celotno uporabno širino, saj nimajo stranskih dvižnih rok. Tudi uporabna višina je v celoti uporabna.
Vrata so opremljena z uležajinimi vodilnimi kolesi oblečena v silikonsko gumo, katera omogoča tih in lahek tek vrat po vodilih.

Sekcijska stranska garažna vrata so ena od redkih vrst garažnih vrat, pri katerih ročno ali električno upravljanje ponuja enako stopnjo varnosti, za kar se gre v glavnem zahvaliti obliki in zasnovi samega mehanizma vrat.

Daljinski električni nadzor je običajno zelo priporočljiv za vrata garaž, ki se v glavnem uporabljajo za hrambo vozil ali, če se uporabljajo pogosto. Seveda ne smete pozabiti, da še posebej v temi in ko dežuje, odpiranja garažnih vrat z enostavnim pritiskom na gumb ni mogoče primerjati z odklepanjem ročaja in ročnim dviganjem vrat! Zadnje različice elektronskih upravljavcev so zelo inteligentni in ponujajo visoko kakovost upravljanja.

Automatizacija
Vsa stranska sekcijska garažna vrata  je mogoče enostavno avtomatizirati, saj so ves čas delovanja pri vseh dimenzijah dobro varnostno opremljena .
Izredno pomembno je, da so avtomatska vrata pravilno nastavljena še posebaj pritisk sile! V našem podjetju to izvedemo s profesionalnimi merilnimi instrumenti KMG lite.

Pri nas lahko izbirate med različnimi blagovnimi znamkami za avtomatizacijo vrat. V naši ponudbi najdete pogone vrhunskih blagovnih znamk, kot so: LIFTMASTER, BENINCA, STAGNOLI,    JOYTECH .
Moč pogona (500N - 1200N) prilagodimo dimenziji vrat.
Ne glede za katero vrsto pogona se odločite vedno zraven dobite 2 x daljinski upravljalec, vsak naslednji pa se lahko dokupi.
Prav tako so vsi pogoni opremljeni z varnostnim sistemom, če vrata naletijo na oviro se avtomatsko zaustavijo in vrnejo nazaj. Dodatno povečano varnost lahko na zahtevo kupca ( za doplačilo) zagotovimo z vgradnjo dodatnih foto ali optičnih senzorjev.

Referenčne dimenzije pri naročanju se vedno nanašajo na dejansko zidno odprtino in jih drugače ni mogoče namestiti.
Vkleščenje prstov zaradi posebne zasnove vratnih plošč ni mogoče! Enostavno ročno upravljanje zagotavlja gladko in tiho premikanje. Zaradi zasnove s stranskim odmikom se vam ni potrebno odmakniti.

Sekcijska stranska garažna vrata so ena od bolj varnih razpoložljivih vrst vrat, še posebej zaradi odlične konstrukcije  plošč in dejstva, da vrata v jeklenih vodilih drži na vsaki strani vsaj 5 valjčkov, ki ponujajo odlično odpornost pred poskusi nasilnih vstopov. V kombinaciji z električnim upravljavcem dobre kakovosti je vrata brez posebnih orodij (in veliko hrupa) skoraj nemogoče vlomiti.

Standardne ročice so črne s cilindrično ključavnico.

Varnost je na prvem mestu, zato so vsaka sekcijska stranska garažna vrata iz naše proizvodnje opremljena z :
- "finger security" zaščita proti ukleščenju prstov,
- z varnostnim stikalom in dodatnim hidravličnim zapiralom (samo vrata z   vgrajenim osebnim prehodom),
- z varnostnimi opozorili in navodili,
- varnostno ključavnico in potezno ročico,
- deblokado, katera omogoča odprtje vrat ob izpadu el. toka.

KIPLIFT  stranska sekcijska garažna vrata imajo tesnilne ščetke že vgrajene v spodnjo ploščo vrat, na straneh okvirja pa gumijasta tesnila. Sekcijska stranska garažna vrata, nameščena pravilno glede na izravnana tla, lahko ponujajo dobro tesnjenje pred vetrom, dežjem in žuželkami.

IZREDNO POMEMBNO: tlak objekta more biti v popolnem merilu, da bi lahko s stranskimi garažnimi vrati zagotovili dobro ali vsaj zadovoljivo tesnenje.

V vrata lahko vgradimo svetlobne odprtine ali izdelamo celoten svetlobni panel. Svetlobne odprtine lahko dobavimo v barvi vrat  , različnih  drugih barvah ali na željo kupca izvedemo prašno barvanje svetlobnega panela.

Kupec lahko izbira polnilo med tovarniško prašno barvanimi ali imitacijskimi barvnimi odtenki, kateri so:

V OSNOVNI CENI:
- BELA RAL 9010 / woodgrain struktura / linijski motiv
- SREBRNA RAL 9006 / woodgrain struktura / linijski motiv
- RJAVA RAL 8014 / woodgrain struktura / linijski motiv

ZA DOPLAČILO:
- ANTRACIT RAL 7016 / woodgrain struktura / linijski motiv
- ANTRACIT RAL 7016 / gladek panel / 1 črta ali brez črt – sandgrain obdelava
- BELA RAL 9016 / gladek panel / 1 črta ali brez črt - polygrain obdelava
- SIVA RAL 9007 / woodgrain struktura / linijski motiv
- SIVA RAL 9007 / gladek panel z eno črto
- ZLATI HRAST / woodgrain struktura / linijski motiv
- ZLATI HRAST / gladek panel z eno črto
- TEMNI HRAST / woodgrain struktura / linijski motiv
- TEMNI HRAST / gladek panel z eno črto
- MAHAGONY / woodgrain struktura z eno črto ali brez črt / linijski motiv
- WINCHESTER / gladek panel z eno črto

Barva po želji? Iz naše proizvodnje lahko na željo kupca ponudimo dobavo vrat po RAL karti. Na tem mestu lahko kupec izbira med različnimi motivi oz. izgledi.

Sekcijska stranska garažna vrata iz naše proizvodnje imajo zaradi vrhunskih materialov dolgo življenjsko dobo. Ob upoštevanju predpisanega  letnega servisa pa tudi dolgo garancijsko dobo, katera je:
- 12 let na panele (na prerjavenje panelov, kar pomeni luknja skozi panel,
-  2 leti na elektroniko in ostale gibljive komponente!

Območja, ki jih pokrivamo.

Naša storitev obsega široko območje, saj pokrivamo več različnih regij. Ne glede na to, ali se nahajate v mestu ali oddaljenem podeželskem območju, smo tukaj, da vam zagotovimo naše vrhunske storitve. Naša prisotnost sega v različne kraje in se nenehno širi, kar nam omogoča, da dosežemo stranke v večjih mestih, manjših naseljih in njihovi okolici.

Kontaktirajte nas še danes